Αιθέριο έλαιο σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό

Υπάρχει ένα αιθέριο έλαιο που βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ιώσεις και τα κρυολογήματα, είναι φυσικό αντιβιοτικό και αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, μύκητες και βακτήρια.

Κορυφαίο όλων των αιθέριων ελαίων είναι το αιθέριο έλαιο της ελληνικής ρίγανης που έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες”.

Το αιθέριο έλαιο της ελληνικής ρίγανης μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του αναπνευστικού, του πεπτικού και των γεννητικών οργάνων όπως είναι η προστατίτιδα και η ουρολοίμωξη.

Ενεργεί κατασταλτικά στις αλλεργίες και έχει εμφανή δράση κατά των εντερικών και πεπτικών προβλημάτων ενώ δρα ανασταλτικά στην ουλίτιδα και σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, την ψωρίαση, τους έρπητες και τους μύκητες.

Σε έρευνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το αιθέριο έλαιο της ελληνικής ρίγανης έδειξε ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στην οξείδωση των λιποπρωτεϊνων του ορού του αίματος.

Οι δύο βασικές ουσίες που δίνουν στο αιθέριο έλαιο της ελληνικής ρίγανης τις παραπάνω ιδιότητες είναι η καρβακρόλη (carvacrol) και η θυμόλη (thymol). Eίναι σημαντικό η αναλογία τους να βρίσκεται σε σωστό επίπεδο, δηλαδή υψηλή περιεκτικότητα σε καρβακρόλη (μεγαλύτερη από 75%) και χαμηλή σε θυμόλη (μικρότερη από 5%) η οποία σε μεγάλες δόσεις είναι τοξική.

Η δοσολογία για μακροχρόνια χρήση που ενδείκνυται για την καθημερινή θωράκιση του οργανισμού είναι ισοδύναμη με μία σταγόνα αιθέριο έλαιο της ελληνικής ρίγανης συγκεκριμένα περίπου 33mg.

Για την άμεση αντιμετώπιση δυσάρεστων συμπτωμάτων που προκαλούνται από νοσογόνους μικροοργανισμούς μπορεί να γίνει χρήση της παραπάνω δοσολογίας έως και τρεις φορές την ημέρα. Όμως για μια τέτοια μακροχρόνια χρήση του αιθέριου ελαίου της ελληνικής ρίγανης συνιστάται η λήψη του ανά διαστήματα 15 ημερών με μια παύση μίας εβδομάδας.

Το OREGANIC ταιριάζει πλήρως με τις παραπάνω αναφορές καθώς είναι μαλακές κάψουλες που περιέχουν αιθέριο έλαιο επιλεγμένης και βιολογικά πιστοποιημένης ελληνικής ρίγανης [origanum vulgare spp hirtum] που αποστάζεται αποκλειστικά με ατμό χωρίς χρήση διαλυτών – χημικών. Η απόσταξη γίνεται μόνο από τα άνθη και τα φύλλα των φυτών, ενώ το αιθέριο έλαιο πιστοποιείται από φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων αναγνωρισμένο από την ευρωπαϊκή ένωση.

Το OREGANIC έχει στην σύσταση του αιθέριο έλαιο ελληνικής ρίγανης που το ποσοστό σε καρβακρόλη είναι υψηλό, μεγαλύτερο από 80% ενώ το ποσοστό σε θυμόλη είναι χαμηλό μικρότερο από 3,5%, και καθιστούν ασφαλή και αποτελεσματική την αναλογία των φαινολών συστατικών.

Η κάθε κάψουλα OREGANIC περιέχει κατ΄ελάχιστον 33mg καρβακρόλη.

Το OREGANIC προστατεύει την υγεία με φυσικό τρόπο με ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθάει στην εξάλειψη των δυσάρεστων συμπτωμάτων που προκαλούνται από νοσογόνους μικροοργανισμούς και έτσι βοηθάει τον οργανισμό να λειτουργεί καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/ριγανελαιο-το- φυσικο-αντιβιοτικο- που.html
Λίστα ενημέρωσης

Προσθέστε το email σας για να ενημερώνεστε αυτόματα για τα νέα της εταιρίας μας.