Το αιθέριο έλαιο ρίγανης και η ισχυρή βιολογική δράση του.

Η ρίγανη είναι ένα δυνατό αρωματικό βότανο και το αιθέριο έλαιο της ελληνικής ρίγανης με το πλήθος των σπουδαίων ουσιών που περιέχει, διαθέτει ισχυρή βιολογική δράση.

Το αιθέριο έλαιο της ελληνικής ρίγανης έχει αποχρεμπτικές, αντιδιαρροϊκές, αντιφλεγμονώδεις, βακτηριοκτόνες και αντιαιμορραγικές ικανότητες, ελευθερώνει από τους σπασμούς και τον λόξιγκα,- διευκολύνει την πέψη, αυξάνει την ούρηση και το ίδρωμα. Έχει επιπλέον αξιόλογη δράση στα γεννητικά όργανα των γυναικών, λειτουργεί αντισπασμωδικά και τονωτικά στην μήτρα. Βοηθάει ακόμη στην μείωση των παρασίτων του εντέρου και τονώνει το πεπτικό σύστημα.

Ποια είναι τα συστατικά με την τόσο μεγάλη βιολογική δράση;

Το αιθέριο έλαιο της ελληνικής ρίγανης περιέχει δύο κύριες ουσίες στις οποίες αποδίδονται οι βιολογικές ισχυρές της δράσεις και αυτές είναι η καρβακρόλη (5-isopropyl-o-cresol, 5-isopropyl-2-methylphenol – C10H13OH) και η θυμόλη (6-isopropyl-m-cresol – C10H14O). Aυτές οι δυο φαινολικές ενώσεις δρουν με συνέργεια δηλ συνδυαστικά ενώ επιπλέον σε μικρότερες ποσότητες ανιχνεύονται και πολυάριθμες άλλες ουσίες.

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν (Georgetown University) τα συστατικά στο αιθέριο έλαιο της ρίγανης καρβακρόλη και θυμόλη, μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της ανάπτυξης πολλών βακτηρίων και μυκήτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούν λοιμώξεις. Η μελέτη έδειξε πως τα συστατικά στο αιθέριο έλαιο της ρίγανης σκοτώνουν τα μικρόβια με τον ίδιο περίπου τρόπο που το κάνουν τα αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη και η στρεπτομυκίνη. Επιπλέον ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη των ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans, που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα ή στοματικές λοιμώξεις.

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άϊλαντ (Long Island University) δείχνει πως το συστατικό καρβακρόλη στο αιθέριο έλαιο της ρίγανης θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Η καθηγήτρια Σουπρίγια Μπαβαντέκαρ του Long Island University εξετάζει την καρβακρόλη, σε καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής παρουσιάζουν απόπτωση σε αυτά τα κύτταρα με μηχανισμό που η καθηγήτρια αποκαλεί "κυτταρική αυτοκτονία".

Το OREGANIC είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει συστατικά με ισχυρή βιολογική δράση καθώς είναι μαλακές κάψουλες που περιέχουν αιθέριο έλαιο επιλεγμένης και βιολογικά πιστοποιημένης ελληνικής ρίγανης [origanum vulgare spp hirtum] που αποστάζεται αποκλειστικά με ατμό χωρίς χρήση διαλυτών – χημικών. Η απόσταξη γίνεται μόνο από τα άνθη και τα φύλλα των φυτών, ενώ το αιθέριο έλαιο πιστοποιείται από φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων αναγνωρισμένο από την ευρωπαϊκή ένωση.

Το OREGANIC έχει στην σύσταση του αιθέριο έλαιο ελληνικής ρίγανης που το ποσοστό σε καρβακρόλη είναι υψηλό, μεγαλύτερο από 80% ενώ το ποσοστό σε θυμόλη είναι χαμηλό μικρότερο από 3,5%, ώστε να καθιστούν ασφαλή και αποτελεσματική την αναλογία των φαινολών συστατικών.

Η κάθε κάψουλα OREGANIC περιέχει κατ΄ελάχιστον 33mg καρβακρόλη.

Το OREGANIC προστατεύει την υγεία με φυσικό τρόπο με ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθάει στην εξάλειψη των δυσάρεστων συμπτωμάτων που προκαλούνται από νοσογόνους μικροοργανισμούς και έτσι βοηθάει τον οργανισμό να λειτουργεί καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: άρθρο της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος στο medlabnews.gr

http://medlabgr.blogspot.com/2014/11/origanum-vulgare.html
Λίστα ενημέρωσης

Προσθέστε το email σας για να ενημερώνεστε αυτόματα για τα νέα της εταιρίας μας.